16.10.2023 96

1965 yılında Aydınlar Ortaokulu olarak kuruldu. İlkokulun eski binasında kurulan okulumuz 3 dersliğe sahipti. 1984 yılında Adını İbrahim Hakkı Hazretlerinin üstadı olan büyük âlim ve mutasavvıf İsmail Fakirullah Hazretleri Ortaokulu olarak eğitim ve öğretime devam etti.

2005 yılında öğrenci yetersizliğinden dolayı ilkokulla birleşti. İbrahim Hakkı Ortaokulu olarak eğitim vermeye devam etti.

2012 yılında İlkokulla birlikte yeni binasına taşındı. 2014 yılında ilkokul bünyesinden ayrı İsmail Fakirullah İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitime hizmet etmeye devam etmektedir.

Okulumuz 16 derslik olup Bilişim Teknolojileri sınıfı ile Fen laboratuvarı bulunmaktadır.

İsmail Fakirullah İmam Hatip Ortaokulu 71 erkek ve 85 kız ile toplam 156 öğrenci ile eğitim öğretimine devam etmektedir.

Okul Müdürü,  15 öğretmen, 2 yardımcı hizmetli ile eğitim öğretimi gerçekleştirmenin onurunu yaşıyoruz.